Publishing

Curabitur urna montes quis nibh ante scelerisque felis et elit sed. Vitae mauris ut Nullam Donec

Platea adipiscing justo commodo lobortis montes a vestibulum augue et justo. Eget adipiscing laoreet est pretium gravida felis gravida ut ac laoreet. Et Nunc et vel id et pharetra eget Aenean urna. Parturient tellus ipsum Molestie dictum Vestibulum rhoncus Vestibulum quis a Nullam sapien neque dui. Et est nulla est.

Artes7 biedt d.m.v. coaching met Professionals "Pro's" uit de lichte muziek, de amateurorkesten en individuele muzikant de mogelijkheid om zich de speelmanier van de diverse stijlen uit de lichte muziek eigen te maken.

Trigger Points
De taal van de lichte muziek spreekt niet iedereen. Maar musici kunnen het ‘eigene’ van die taal wel snel aangeleerd worden. Daartoe hanteren de Pro’s van Artes7 zogenaamde ‘trigger points’. Dat zijn kritische factoren die de doorslag geven in het bereiken van het gewenste resultaat. Dat geldt niet alleen voor de individuele muzikant, maar ook voor de orkesten. Artes7 kent die trigger points als geen ander, kan ze benoemen, laten herkennen en aanleren. Hiervoor maakt Artes7 gebruik van een groot netwerk en kunnen naar behoefte teams worden samengesteld uit Pro’s als musici, arrangeurs, componisten en solisten. Ook de organisatie van het geheel is in handen van professionals die de muziekwereld door en door kennen.

Master Class
Een of meerdere pro’s van Artes7 kunnen het orkest de essenties van de lichte muziek overbrengen. Als meerdere pro’s worden ingeschakeld kan er in secties gerepeteerd worden. Door de gerichte begeleiding van de verschillende secties en de voor hen kenmerkende trigger points, wordt sneller een hoger niveau en kwaliteit bewerkstelligd. Het eigen repertoire is bij deze Master Classes het uitgangspunt. De Master Class kan op de eigen locatie of in een professionele studio met opname mogelijkheid worden gegeven.

Music Camp
In een weekend wordt de coaching van de musici nog efficiënter, omdat er bij wekelijkse master classes altijd een ‘vergeet’ effect is. Het orkest als geheel kan zich inschrijven, waarbij muziek op maat kan worden gerepeteerd. Maar ook individuele muzikanten, kunnen bij open inschrijving zich aanmelden voor een Music Camp.

 

orkaden banner homepage-24

Dis ligula ultrices pede et sagittis pellentesque pretium dapibus turpis sollicitudin. Sed mus feugiat velit sapien Sed scelerisque malesuada justo laoreet tellus. Convallis tempor urna a leo accumsan ac Curabitur consectetuer ipsum diam. In risus fames In dui sagittis ipsum lorem Vivamus semper consequat. Justo tristique Aliquam pede est condimentum ac.

Bij lichte muziek draait het allemaal om de speelmanier. De klassieke speelmanier, of beter gezegd de ambachtelijke manier van spelen, moet aangevuld worden met de interpretatie en articulatie van de lichte muziek. Die specifieke kenmerken van de lichte muziek hebben zich de laatste tientallen jaren onder invloed van met name Amerikaanse musici, ontwikkeld tot een universele lichte muziek“taal”.

De mensen achter Artes7 spreken die taal als geen ander.

Jazz, Blues, Swing, Pop, Rock, Latin, Filmmuziek en Wereldmuziek; mu­ziek­stijlen die een soort van uni­versele muziek“taal" met elkaar ge­meen hebben: de taal van de lichte muziek. Een taal die ook door de professionals (Pro's) in de lichte muziek in Nederland vloeiend wordt gesproken.

Terwijl de amateur orkesten vele duizenden enthousiaste beoefe­naars kennen, zijn die Nederlandse Pro's echter op enkele handen te tellen. Artes7 heeft zich ten doel gesteld om die partijen structureel bij elkaar te brengen.

Met behulp van deze Pro's wil Artes7 die univer­sele taal van de lichte muziek overdragen naar de HaFaBra, Showband en Bigband cultuur, waardoor de am­bachtelijk klassieke speelmanier en de lichte muziek naast elkaar komen te staan en elkaar aanvullen. Dit zal veel amateurmuzikanten, met name de jongeren aanspreken

Trigger Points
De taal van de lichte muziek spreekt niet iedereen. Maar muzikanten kunnen het ‘eigene’ van die taal wel snel aangeleerd worden. Daartoe hanteren de Pro's van Artes7 zogenaamde ‘trigger points’. Dat zijn kritische factoren die de doorslag geven in het bereiken van het gewenste resultaat. Dat geldt niet alleen voor de individuele muzikant, maar ook voor de orkesten. Artes7 kent die trigger points als geen ander, kan ze benoemen, laten herkennen en aanleren. Hiervoor maakt Artes7 gebruik van een groot netwerk en kunnen naar behoefte teams worden samengesteld uit Pro's als musici, arrangeurs, componisten en solisten. Ook de organisatie van het geheel is in handen van professionals die de muziekwereld door en door kennen.

 

orkaden banner homepage-33

Als een repertoire weinig vernieuwingen kent, verliest men op den duur zijn of haar inspiratie en motivatie. HaFaBra en Showbands kunnen hun huidige repetoire uitbreiden met het lichte muziek repertoire. Door de ervaring van de mensen achter Artes7 en hun grote netwerk kunnen muzikanten opnieuw geïnspireerd raken en kan de lichte muziek de HaFaBra en Showband wereld naar een hoger plan tillen.

Een vernieuwing die geheel binnen de ambitieuze doelstellingen van de VNM, KNFM en het WMC past.

De Pro’s van Artes7 richten zich op het zogenaamde ‘klein repertorium’, oftewel het lichte muziek repertoire. Met de kennis en ervaring die zij hebben zullen zij in overleg met HaFaBra, Showbands en Bigbands en in samenwerking met VNM / KNFM, WMC en BvO ideeën aandragen. Vanuit het grote netwerk van Artes7 zullen componisten en arrangeurs de opdracht krijgen om nieuw repertoire te componeren en te arrangeren. Tevens heeft Artes7 toegang tot een groot, lichte muziek-repertoire. Uit deze enorme muziek-bibliotheek zullen de experts van Artes7 een selectie aanbieden die geschikt is om voor de HaFaBra, Showbands en Bigbands te instrumenteren.

Die ‘taal - overdracht’ wil Artes7 niet alleen laten plaatsvinden door muzikanten individueel en orkesten als geheel te coachen, maar ook door volwaardige arrangementen en com­posities te laten ontwikkelen.

De muziek, composities en arrangementen zoals die onder andere voor het Metropole Orkest zijn geschreven zullen als uitgangspunt dienen. Met de vele Pro's die afkomstig zijn uit dit internationaal hoog aange­schre­ven orkest, zal die uitdaging een goede praktische vertaling in bestaand en nieuw repertoire krijgen.

 

orkaden banner homepage-12

Page 1 of 3

Who's Online

We have 12 guests and no members online